Havana Brown

Greutate: 2.7 – 4.5 kg
Înălțime: Apoximativ  10 centimetri la maturitate
Blana: Scurtă, de culoare maro, ciocolatie
Culoare: maro
Speranță de viață: 12-15 ani

Pisica Havana Brown este animalul maro, cunoscut de secole întregi. Această rasă şi-a făcut apariţia în Asia de Sud Este, făcând parte din grupul Pisicilor din Siam. Specialiştii spun că această rasă a ajunsîn Europa după ce s-a făcut importul pisicilor siameze în marea Britanie, în secolul al XIX-lea. Li se spune că sunt pisicile siameze care au culoarea maro şi ochii verzi albăstrui. Această rasă este foarte potrivită pentru cei care îşi doresc să aibă parte de un partener foarte sociabil şi afectuos, pentru că datorită comportamentului pe care acestea îl au mai sunt denumite şi pisicile de ciocolată. Au avut o perioadă de dispariţie, când nu s-a mai ştiut de ele, după cel de-al Doilea Război Mondial, însă după anul 1950 şi-au făcut din nou apariţia. Specialiştii spun că strămoşii acestei rase de pisici denumite Havana Brown sunt pisica neagră cu părul scurt şi siameza seal-point, după ce s-ar fi împerecheat într-un mod…accidental.

Personalitate pisicii Havana Brown

Sunt pisici foarte inteligente şi sociabile, care ştiu când sunt certate de stăpânii lor. Este foarte flexibilă, însă specialiştii avertizează că nu reacţionează ok atunci când este lăsată singură pentru prea mult timp. Torc zgomotos şi de multe ori par că vibrează tocmai din această cauză. Îi place să fie în centrul atenţiei şi să nu vă speriaţi atunci când vine să vă bage în seamă, dând uşor cu lăbuţa şi chemându-vă la joacă.

Caracteristicile Pisicii Havana Brown

Afectiv cu familia 5/5
Nivel de năpârlile 3/5
Prietenă cu copiii 4/5
Prietenă cu alte animale 4/5
Sănătatea generală 4/5
Caracter jucăuș 3/5
Afecțiune către străini 5/5
Dresaj 4/5
Inteligență 4/5
Tendință de a mieuna   4/5

Probleme comune de sănătate

Este o pisică în general sănătoasă şi datorită genelor foarte bune de care dispune nu au fost încă raportate probleme de sănătate specifice rasei. Au o speranţă mare de viaţă, de la 12 la 15 ani. Pentru că sunt pisici cărora le place să fie elegante şi în centrul atenţiei, specialiştii atrag atenţia că este nevoie să le spălaţi şi periaţi blana pentru a fi strălucitoare. După ce uscaţi complet blana, se recomandă să le şi periaţi cu blândeţe, pentru a fi îndepărtate toate firele de păr moarte. Pentru această rasă de pisici, specialiştii recomandă rutina de îngrijire şi alimentaţia corespunzătoare, în care să fie folosite toate tipurile de hrană. Pe lângă aceste sfaturi, pentru că sunt animale cărora le place atenţia, specialiştii spun că trebuie să vă mângâiaţi pisicuţele atunci când aveţi timp, vor aprecia acest lucru.

Nu te grăbi să cumperi această rasă. Mai bine o adopți!

Pe site-ul www.animalepierdute.ro avem o bază de date uriașă cu câini și pisici din România oferite spre adopție. Verifică numeroasele anunțuri din secțiunea ”Adoptă o Pisică. Sunt șanse mari  să găsești Havana Brown printre animalele oferite spre adopție.