Egipteană Mau

Greutate: 3-6 kg
Înălțime: medie
Blana: scurtă
Culoare: gri cu pete sau dungi negre
Speranță de viață: mare, de peste 15 ani

Este lejer considerată ca fiind cea mai veche rasă de pisici. Se ştie despre pisica Egipteană Mau că este descendenta directă a primelor pisici care au ajuns să fie domesticite de oameni. Aceasta este pisica ce apare în picturile vechi de 5000 de ani ale egiptenilor şi are o înaltă semnificaţie religioasă. A fost deseori asociată cu Zeul Soarelui Ra, Zeu Soarelui Bastet sau Zeiţa Fertilităţii. A ajuns în diferite colţuri ale lumii, după ce prinţesa rusoaică Natalia Trubetkaiaa dus în 1953 mai multe pisici în Statele Unite, acolo unde a făcut o crescătorie. Pisica Egipteană Mau sau Egyptian Mau, în limba engleză, este considerată singura rasă cu pete domesticită. Restul provin din încrucişările selective. Are dimensiune medie şi muşchi definiţi. Au ochi mari, blană deasă şi păr de lungime medie, mătăsos. Pe abdomen are pete negre, denumite “vest buttons”, în traducere nasturi de la vestă.

Personalitate pisicii Egipteană Mau

Pisica Egipteană Mau mai este denumită şi “lepoardul de salon”, graţie faptului că este foarte agilă, rpaidă, vioasă şi curioasă din cale afară. Este foarte iubitoare şi prietenoasă cu membrii familiei, sociabilă, dar nu stă prea mult în braţe. Nu are încredere în străini şi îşi găseşte de lucru atunci când aceştia îşi fac apariţia se ascund rapid. Poate fi crescută atât la casă, în curte, sau la apartament, însă ea are nevoie de spaţiu, ca să se desfăşoare. Această rasă de pisici îşi limitează singure cantitatea de mâbcare şi nici nu este predispusă la obezitate. Totodapă, aceasta îşi întreţine singură blana, dar dacă o veţi peria din când în când ea va aprecia acest gest.

Caracteristicile Pisicii Egipteană Mau

Afectiv cu familia 5/5
Nivel de năpârlile 3/5
Prietenă cu copiii 4/5
Prietenă cu alte animale 4/5
Sănătatea generală 4/5
Caracter jucăuș 4/5
Afecțiune către străini 4/5
Dresaj 3/5
Inteligență 4/5
Tendință de a mieuna   4/5

Probleme comune de sănătate

Nu au probleme de sănătate specifice, sunt, prin definiţie, sănătoase tun. Specialiştii recomandă, totuşi, un control periodic la medicul veterinar pentru a fi verificaţi dinţii şi buna funcţionare a ficatului sau rinichilor cel puţin o dată pe an.  Se recomandă, totodată, să îi păstraţi curăţenia dinţilor, prin periere regulată. Pisica Egipteană Mau are toate calităţile necesare unui animal care poate fi crescut cu uşurinţă, pentru că nu dezvoltă probleme specifice rasei şi nici nu necesită o îngrijire drastică.

Nu te grăbi să cumperi această rasă. Mai bine o adopți!

Pe site-ul www.animalepierdute.ro avem o bază de date uriașă cu câini și pisici din România oferite spre adopție. Verifică numeroasele anunțuri din secțiunea ”Adoptă o Pisică. Sunt șanse mari  să găsești Egipteană Mau printre animalele oferite spre adopție.