Colorpoint Shorthair

Greutate: 5 kilograme
Înălțime:  Medie
Blana: Scurtă, cu aspect lucios
Culoare:  varietate de 20 de culori
Speranță de viață: 12-17 ani, dacă este îngrijită corespunzător poate ajunge și până la 20

Pisicile din rasa Colorpoint Shorthair sunt apărute în 1940, după ce crescătorii de pisici siameze s-au gândit să facă o rasă care să semene cu aceasta dar care să difere prin varietatea de culori. După repetate încrucișări între raele siameză, abbyssiniană și încă o pisică portocalie, a apărut pisica de azi din rasa Colorpoint Shorithair.

A fost recunoscută de asociații în 1974 și este considerată de altele ca fiind o varietate a pisicii siameze. Seamănă foarte mult cu pisica din care provine, având corpul lung, subțire, cu cap mic și urcehi mari. Au picioare subțiri și lungi, însă nu sunt deloc fragile. Mai degrabă sunt puternice și musculoase, nu năpârlesc și blana lor are un aspect lucios. Ce este special la această rasă este că blana lor poate avea 20 de culori!

Personalitate pisicii Colorpoint Shorthair

Este cunoscută drept una dintre cele mai vorbărețe și comunicative pisici. Este prin excelență un animal isteț care poate învăța ușor orice își dorește. Are nevoie de toată atenția ta și dacă îi dai voie să doarmă cu tine în pat, atunci pisica Colorpoint Shorthair va fi cea mai fericită. Este agilă și o bună exploratoare iar atunci când nu doarme este într-o continuă mișcare.

Caracteristicile Pisicii Colorpoint Shorthair

Afectiv cu familia 5/5
Nivel de năpârlile 1/5
Prietenă cu copiii 4/5
Prietenă cu alte animale 4/5
Sănătatea generală 2/5
Caracter jucăuș 5/5
Afecțiune către străini 3/5
Dresaj 5/5
Inteligență 5/5
Tendință de a mieuna   4/5

Probleme comune de sănătate

Este sănătoasă în general, însă aveți mare grijă atunci când vă luați un astfel de exemplar cu locul de unde o faceți pentru că unele animale pot avea probleme genetice din cauza încrucișărilor multiple din trecut. Pot face boli precum sunt problemele cardiace sau amiloidoza.

Sfaturi de urmat pentru îngrijirea corespunzătoare a unei pisici din rasa Colorpoint Shorthair:

– blana se întreține relativ ușor, cu o periere ce se impune făcută o dată la două săptămâni
– ochii și urechile trebuie curățați în fiecare săptămână, cu precădere în prima parte a vieții, atunci au cea mai mare nevoie de igienă
– oferiți-le atenție și jucării cu care să își consume energia
– dacă este hrănită și îngrijită corespunzător, pisica Colorpoint Shorthair poate depăși vârsta de 17 ani

Nu te grăbi să cumperi această rasă. Mai bine o adopți!

Pe site-ul www.animalepierdute.ro avem o bază de date uriașă cu câini și pisici din România oferite spre adopție. Verifică numeroasele anunțuri din secțiunea ”Adoptă o Pisică. Sunt șanse mari să găsești Colorpoint Shorthair printre animalele oferite spre adopție.