Burmeză

Greutate: 5-7 kg
Înălțime: medie
Blana: Scurtă
Culoare: Negru, nisipiu, argintiu, maro, ciocolatiu, bej
Speranță de viață: 13 până la  16 ani. 

Această rasă de pisici are mai multe nume, cum ar fi de pisica burmaneză, European Burmese Cat sau Burmakatze și provinde din Burma, Thailanda. În Antichitate era cunoscute sub mai multe nume, i se zicea Supalak sau Thong Daeng și a fost desccoperită în secoulul 18, iar în 1871 Harrison Weir a adus-o în Marea Britanie. 59 de ani mai târziu, această rasă ajungea și în S.U.A., adusă de către Dr. Joseph Thompson, care a cumpărat o pisică de culoare pe care a botezat-o Wong Mau. Revenind în zilele noastre, se cunosc două tipuri, pisica burmeză americană și pisica burmeză europeană.

Pisica Burmeză este de mărime medie și are un corp scurt, solid, cu cap rotunjit și urechi mici, iar blana lor este strălucitoare. Este populară pentru blana sa de culoare brun, maro, și are culoarea uniformă pe tot corpul. În Olanda există și pisici de culoarea scorțișoarei. Au un corp compact și mușchi puternici, de aceea sunt  mai grele în realitate decât par.

Personalitate pisicii Burmeză

Sunt foarte curioase și pot fi dresate să facă aport. Sunt recunoscute pentru firea lor deschisă și majoritatea acceptă străinii. Sunt foarte inteligente, se atașează ușor de stăpâni, de care nu se dezlipesc orice le-ar face. Sunt considerate a fi printre cele mai inteligente din rasele de pisici. Au foarte multă energie, le place mult joaca și să exploreze locuri noi.

Caracteristicile Pisicii Burmeză

Afectiv cu familia 5/5
Nivel de năpârlile 3/5
Prietenă cu copiii 4/5
Prietenă cu alte animale 3/5
Sănătatea generală 4/5
Caracter jucăuș 5/5
Afecțiune către străini 4/5
Dresaj 4/5
Inteligență 4/5
Tendință de a mieuna   3/5

Probleme comune de sănătate

Și pisica burmeză este foarte sănătoasă, însă dacă nu este îngrijită corespunzător poate ajunge să aibă probleme precum ingivita. Dintre cele două rase de pisici burmeze, cea americană este mai sensibilă decât cea europeană, care este mai rezistentă  la boli. Alte afecțiiuni pe care le pot dezvolta pisicile burmeze sunt diabetul afecțiunile oftalmologice și cele neurologice.

Specialiștii recomandă:

– controale de rutină anuale
– hrănire corespunzătoare și boabe în cea mai mare parte pentru că acestea le ajută să își mențină dinții curați  pentru mai mult timp.

Nu te grăbi să cumperi această rasă. Mai bine o adopți!

Pe site-ul www.animalepierdute.ro avem o bază de date uriașă cu câini și pisici din România oferite spre adopție. Verifică numeroasele anunțuri din secțiunea ”Adoptă o Pisică. Sunt șanse mari  să găsești Burmeză printre animalele oferite spre adopție.

    Vrei sa adopti un animal?

    Adaugă emailul tău și află înaintea tuturor care sunt cele mai recente animale adaugate spre adopție. Uneori vei primi chiar și anunturi cu caini sau pisici de rasa!