Welsh Springer

Origine: Anglia
Media de vârstă: 12 – 14 ani
Înalțime: Masculi: 48-56 cm Femele: 46-51 cm
Greutate: Masculi: 20-25 kg Femele: 18-23 kg
Temperament: Activ, inteligent, iubitor
Dresaj: Mediu spre uşor
Boli specifice: Este predispus infecţiilor urechii
Culori: Alb-portocaliu, alb-maro, tricolor, alb-roşcat, alb-negru

Caracteristici și informații generale ale rasei Welsh Springer

Este un câine pasionat de vânătoare, fiind considerat unul dintre cei mai potriviţi pentru acest scop. Ei vor recupera vânatul cel mai repede, indiferent că este vorba despre vânat la sol sau chiar în apă. Sunt omnivori şi vor putea mânca o gamă largă de alimente şi pot digera foarte uşor orice tip de aliment, carne cereale sau legume. Puii în creştere au nevoie de o alimentaţie mai bogată, undeva la trei mese pe zi cel puţin. Au nevoie de o dietă echilibrată pentru că exemplarul dvs de Welsh Springer nu trebuie să fie nici prea slab şi nici prea mare pentru a fi sănătos. Are nevoie de apă proaspătă la discreţie. Este un animal de talie medie, cu membre compacte şi drepte şi cap puternic, cu ochi blânzi.

Cât de ușor se poate dresa un Welsh Springer

Masculii şi femelele se vor diferenţia prin greutate şi înălţime. Aceştia vor avea  20-25 kg la mascul si de 18-23 kg la femela şi o înălţime de 48-56 cm la mascul şi de 46-51 cm la femelă. Dacă sunt dresaţi aşa cum trebuie, vor fi excelenţi companioni. Au tendinţa de a deveni uşor încăpăţânaţi, însă datorită inteligenţei de care dispun veţi reuşi să vă înţelegeţi cu aceştia. Au tendinţa de a hoinări, având în vedere trecutul său drept câine de vânătoare, de aceea are nevoie de un dresaj foarte bun din acest punct de vedere pentru că mereu vor avea tendinţa de a se întoarce la prima lor dragoste, vânatul.

Personalitate

Este un animal foarte inteligent şi activ, un prieten loial, care nu vor fi buni câini de pază, însă îşi vor face minima datorie de a alerta atunci când un străin se apropie. Are nevoie permanentă de mişcare şi este recomandat familiilor active. Se înţeleg foarte bine şi cu copiii şi vor avea o relaţie şi mai apropiată cu cei care chiar vor alerga şi vor face activităţi alături de ei.

Puii de Welsh Springer: între 4 şi 10 pui pe parcursul vieţii

Nu te grăbi să cumperi această rasă. Mai bine o adopți!

Pe site-ul www.animalepierdute.ro avem o bază de date uriașă cu câini și pisici din România oferite spre adopție. Verifică numeroasele anunțuri din secțiunea Adoptă un Câine. Sunt șanse mari să găsești Welsh Springer printre animalele oferite spre adopție.