Terrierul de Boemia

Origine: Cehia
Media de vârstă: 9 – 15 ani
Înalțime: 28 – 36 cm
Greutate: 7-8 kg
Temperament: Inteligent, iubitor, familist
Dresaj: Mediu spre ușor
Boli specifice: Posibile probleme ereditare oculare
Culori: Albastru, gri

Caracteristici și informații generale ale rasei Terrier de Boemia

Terrierul de Boemia este un câine care era folosit în trecut pentru vânarea vulpilor şi a bursucilor, iar în prezent sunt utilizaţi doar ca animale de companie şi la concursurile de frumuseţe, unde au succes datorită aspectului excepţional pe care îl au. Sunt animale pentru care nu trebuie să cheltuieşti foarte mulţi bani pe mâcare, fiind ieftin, simplu şi uşor de hrănit, cu mâncarea pe care o veţi consuma şi voi. A o medie de viaţă cuprinsă între 9 şi 15 ani şi vor naşte şi până la 9 pui la o singură fătare.

Cât de ușor se poate dresa un Terrier de Boemia

Este un câine robust, cu o talie mică, joasă, care se vor recunoaşte dintre toţi câinii prin capul lor prelung şi barba stufoasă, cu mustăţi şi sprâncene ciufulite. Au o înălţime cuprinsă între 28 şi 36 de centimetri, atât masculii, cât şi femelele, şi vor cântări până la 8 kilograme. Sunt animale inteligente, dar oarecum dificil de dresat faţă de restul Terrierilor, care nici ei nu sunt foarte maleabili. Pentru că sunt animale încăpăţânate, dresajul pentru aceştia trebuie să fie ferm și înțelegător și realizat într-un mod consecvent.

Personalitate

Este o rasă oarecum nouă și nu se cunosc până în acest moment eventuale probleme legate de bolile genetice. Este un naimal care are o natură bună, este potrivit pentru rolul pe care îl au majoritatea câinilor din prezent, și anume acela de câine de companie. Are nevoie să fie tuns de 4-5 ori pe an pentru că are un păr lung pe corp și față, care va trebui și periat. Adoră să fie membrii într-o familie iubitoare și se vor comporta în consecință. Sunt rezervați cu străinii sau cu alte animale iar pentru a avea o bună relație cu aceștia trebuie să fie socializați de mici.

Puii de Terrier de Boemia: Femele vor aduce pe lume între 3 şi 6 pui la o naştere

Nu te grăbi să cumperi această rasă. Mai bine o adopți!

Pe site-ul www.animalepierdute.ro avem o bază de date uriașă cu câini și pisici din România oferite spre adopție. Verifică numeroasele anunțuri din secțiunea Adoptă un Câine. Sunt șanse mari să găsești Terrierul de Boemia printre animalele oferite spre adopție.