Terrier Bedlington

Origine: Marea Britanie
Media de vârstă: 12 – 15 ani
Înalțime: 38 – 43 cm
Greutate: 7.5 – 10 kg
Temperament: Foarte încăpăţânat, inteligent
Dresaj: Mediu
Boli specifice: Pot avea problem genetice, sensibilitatea la cupru
Culori: Albastru, culoarea ficatului, crem, gri

Caracteristici și informații generale ale rasei Terrier Bedlington

Terrier Bedlington a survenit din încrucişarea dintre Dandie Dinmont Terrier, Bull Terrier şi Whippet. S-a dezvoltat apoi în Bedlington, de unde a primit şi numele oficial. Era animalul preferat al minerilor, care îi foloseau la vânătoarea de şobolani, bursuci şi vulpi, din pământ. Este un animal pe cât de inteligent, pe atât de încăpăţânat şi i se spune un lup într-un trup de miel, fiind agresiv din cale afară. Trebuie să fie socializat de pui pentru că altfel nu va creşte corespunzător şi îşi va demonstra agresivitatea atunci când ţi-e lumea mai dragă.

Cât de ușor se poate dresa un Terrier Bedlington

Fiind un animal foarte încăpăţnat, aşa cum am mai spus, trebuie să i se sugereze să facă anumite lucruri. Dacă va avea impresia că este obligat să îl facă, ei bine, aşteptaţi-vă să nu răspundă comenzilor. Nu va da randament nici dacă implicaţi forţa, însă unele mici corecţii, aplicate într-un mod constructiv, îi vor face bine şi îl vor transforma într-un animal mai cooperant.

Personalitate

Este un animal activ, căruia îi trebuie cel puţin o oră pe zi să iasă afară şi să se joace. În cazul în care nu îşi consumă energia în acest mod, vor deveni foarte răutăcioşi. Au o speranţă de viaţă destul de mare, cel mai longeviv exemplar din această rasă a trăit până la vârsta de 23 de ani. Se recomandă să fie periat şi îngrijit periodic şi în acelaşi timp, urechile trebuie să îi fie foarte bine curăţate. Deşi sunt cunoscute ca animale foarte sănătoase, au o afecţiune specifică acestei rase şi anume intoleranţa faţă de cupru. Vor dezvolta Boala stocării Cuprului dacă nu vor fi feriţi. Se va identifica problema uşor prin intermediul unui test ADN, care se recomandă să fie făcut înainte de împerechere.

Puii de Terrier Bedlington: Femele vor aduce pe lume între 3 şi 6 pui la o naştere

Nu te grăbi să cumperi această rasă. Mai bine o adopți!

Pe site-ul www.animalepierdute.ro avem o bază de date uriașă cu câini și pisici din România oferite spre adopție. Verifică numeroasele anunțuri din secțiunea Adoptă un Câine. Sunt șanse mari să găsești Terrier Bedlington printre animalele oferite spre adopție.