Terrier australian

Origine: Australia
Media de vârstă: 12 – 15 ani
Înalțime: 23 – 28 cm
Greutate: 4-6 kg
Temperament: Alert, loial, curajos
Dresaj: Uşor de dresat
Boli specifice: Pot avea problem genetice
Culori: Maro, roşcat, roşcat-negru, maro-negru

Caracteristici și informații generale ale rasei Terrier australian

Dezvoltarea câinilor din rasa Terrier australian a pornit în Tasmania, anii 1800, la început, şi au fost denumiţi într-un mod generic, simplu, Terrierul cu blană aspră. De-a lungul timpului, rasa a evoluat şi a ajuns ca azi să se numească Terrier Australian. Este prima rasă nativă pe acest continent şi a primit oficial numele de acum abia în anul 1872. A ajuns ulterior în America şi Marea Britanie. O dietă potrivită îi va asigura sănătatea exemplarului dvs, iar acest lucru se va reliefa şi în frumuseţea animalului şi chiar a blănii sale.

Cât de ușor se poate dresa un Terrier australian

Are nevoie de apă la discreţie, mâncare în proporţiile bune şi nu are un tip de hrană stas. Trebuie doar să vedeţi care i se potriveşte cel mai bine şi pe aceea să i-o administraţi, din acest punct de vedere este asemănător omului, pentru că fiecare câine din această rasă va reacţiona în felul său când vine vorba de un anumit tip de mâncare. Este un câine mic şi inteligent, se dresează foarte uşor şi chiar este un animal foarte bun pentru concursuri. Este şi extrem de rapid, având o viteză impresionantă de reacţie. Se lucrează intens la dresaj, însă va accepta cu obedienţă să îl înveţi ce are nevoie.

Personalitate

Este un animal foarte vioi şi activ, chiar dacă ste mic, are un curaj aparte şi va fi tot timpul în alertă şi atent la tot ce se întâmplă în jurul său Din acest motiv, este şi un bun câine de pază. Are reflexe prompte şi te va ajuta ori de câte ori vei avea nevoie. Masculii sunt vanitoşi, dominanţi, care nu se va adapta decât foarte greu stilului de viaţă cu alte animale din curtea sau casa dumneavoastră. Sunt pretenţioşi când vine vroba de blană, care trebuie îngrijită şi periată undeva la trei zile.

Puii de Terrier australian: Între 4 şi 6 pui la o naştere

Nu te grăbi să cumperi această rasă. Mai bine o adopți!

Pe site-ul www.animalepierdute.ro avem o bază de date uriașă cu câini și pisici din România oferite spre adopție. Verifică numeroasele anunțuri din secțiunea Adoptă un Câine. Sunt șanse mari să găsești Terrier australian printre animalele oferite spre adopție.