Spaniel Tibetan

Origine: Tibet
Media de vârstă: 9 – 12 ani
Înalțime: Femelă: 25 cm
Greutate: 6-7 kg
Temperament: Iubitor, loial, alert
Dresaj: Uşor
Boli specifice: Atenţie la bolile ochilor, sunt erditare
Culori: Toate culorile şi paletele

Caracteristici și informații generale ale rasei Spaniel Tibetan

Spaniel Tibetan este un câine mic, deloc înalt, este în schimb lung. Are o înâlţime de până la 25 de centimetri şi ajunge la o greutate de până la 9 kilograme. Are blana de lungime medie, moală şi mătăsoasă, iar masculii se diferenţiază prin coama pe care o au pe umeri şi în jurul gâtului. Blana unui Spaniel Tibetan poate fi în toate paletele de culori. Această rasă a fost crescută de călugării din Tibet şi nu a fost niciodată un animal de vânătoare. Are o problemă de sănătate destul de întâlnită în ândul Spanielul Tibetan şi anume o bală ereditară a ochilor. De aceea, se recomandă să testaţi ochii de fiecare dată înainte de împerechere pentru a evita răspândirea acestei afecţiuni genetice.

Cât de ușor se poate dresa un Spaniel Tibetan

Este un animal curajos şi prietenos, mândru şi vigilent, care se va adapta uşor condiţiilor de viaţă pe care i le oferiţi. Pentru că îşi adoră stăpânul, dar şi pentru că este un animal deosebit de inteligent va încerca tot timpul să îi facă pe plac acestuia şi va face tot ce îi zice, fiind uşor de dresat. Dresajul trebuie să fie, însă, consecvent, pentru că altfel animalul va deveni încăpăţânat. Blana Spanielului Tibetan trebuie să fie înreţinută, periată şi pieptănată regulat. Urechile se vor menţine curate.

Personalitate

Sute de ani, Spanielul Tibetan a stat căţărat pe pereţii bisericilor şi mănăstirilor, stând de veghe pentru a alerta venirea cuiva. Şi în prezent, acest câine îşi va alege un loc unde va sta de pază pentru a anunţa de venirea unui musafir. Este, însă, ruşinos şi timid atunci când vine vorba despre strpini. Este vesel şi loial familiei, dar are în acelaşi timp un caracter independent. Nu îi place să stea singur în casă, aşadar nu îl lăsaţi pentru prea mult timp izolat. Are nevoie de mişcare undeva la o oră zilnic, în curte. Ai grijă să ai curtea bine închisă, altfel s-ar putea să fugă.

Puii de Spaniel Tibetan: Femelele vor naşte între 4 şi 6 pui o dată

Nu te grăbi să cumperi această rasă. Mai bine o adopți!

Pe site-ul www.animalepierdute.ro avem o bază de date uriașă cu câini și pisici din România oferite spre adopție. Verifică numeroasele anunțuri din secțiunea Adoptă un Câine. Sunt șanse mari să găsești Spaniel Tibetan printre animalele oferite spre adopție.