Fox Terrier cu blana întinsă

Origine: Anglia
Media de vârstă: 10-15 ani
Înalțime: 36-40 cm
Greutate: 7-9 kg
Temperament: Indiscret, activ, curajos, încrezător, prietenos
Dresaj: Este un animal ușor de dresat
Boli specifice: Miastenia, megaesofagul idiopatic, cataracta, glaucomul
Culori: Negru-roșcat, maro-roșcat, alb, alb-multicolor

Caracteristici și informații generale ale rasei Fox Terrier cu blana întinsă

Fox Terrier-ul cu blana întinsă provine zona ducatelor engleze Cheshire și Shropshire, acolounde era folosit la vânătoarea rozătoarelor precum bursuci, șobolani, șoareci și, mai târziu la vânarea vulpilor, de unde și denumirea de fox terrier (fox=vulpe tradus din limba engleză). Culoarea lui inițială era de negru-roșcat si maro-roșcat, dar care nu mai sunt intâlnite azi. Ulterior, prin încrucișarea cu rasa Beagle au apărut  și nuanțele de alb și alb-multicolor, care sunt şi în ziua de azi. Spre deosebire de alte rase, Fox Terrier-ul cu blana întinsă este un câine foarte ușor de îngrijit. Acesta trebuie pieptănat la aproximativ o săptămână și nu necesită tunsoare.

Cât de ușor se poate dresa un Fox Terrier cu blana întinsă

Fiind un câine inteligent, dresajul este relativ usor dar trebuie realizat cu fermitate și consistență. Le place foarte mult să latre şi să se joace, să sape şi să exploreze. De aceea, atunci când îi dresaţi trebuie să aveţi în vedere să îi disciplinaţi din acest punct pentru că au nevoie să fie opriţi la timp atunci când vor începe explorarea în pământul din grădina vecinilor, de exemplu.

Personalitate

În general este un câine afectuos, devotat și deosebit de prietenos cu o personalitate aparte și cât se poate de accentuată, dar îndrăzneț și hotărât atunci când urmarește vânatul. Pentru a scoate afară din vizuină un animal ascuns poate avea răbdare să sape o groapă de peste un metru adâncime, chiar și o oră. Acesta devine şi  foarte protector dacă simte ca un membru al familiei este în pericol sau amenințat de ceva.

Puii de Fox Terrier cu blana întinsă

Dresajul lor trebuie făcut de devreme, comunicarea şi socializarea la fel, dacă vă doriţi să aveţi un animal disciplinat şi echilibrat. Aşadar, încă de când vă luaţi un pui de Fox Terrier cu blana întinsă trebuie să vă faceţi un plan bine pus la punct de dezvoltare al animăluţului care cândva a fost un bun vânător de animăluţe mici.

Sunt animale de talie mică şi chiar dacă sunt sănătoase de fel, pot suferi de anumite probleme de sănătate pe care le fac câinii de statură mică. De exemplu, dislocarea temporară a rotulelor sau probleme oculare. Pentru a evita răspândirea problemelor ereditare, trebuie să faceţi o verificare a câinelui înainte de împerechere.

Nu te grăbi să cumperi această rasă. Mai bine o adopți!

Pe site-ul www.animalepierdute.ro avem o bază de date uriașă cu câini și pisici din România oferite spre adopție. Verifică numeroasele anunțuri din secțiunea Adoptă un Câine”. Sunt șanse mari să găsești Fox Terrier cu blana întinsă printre animalele oferite spre adopție.