Dog German

Origine: Germania
Media de vârstă: 6-8 ani
Înalțime: 71-80 cm
Greutate: 45-60 kg
Temperament: Calm, jucăuș, inteligent
Dresaj: Se dresează relativ ușor
Boli specifice: Torsiunea gastrică, hipotiroidismul, glaucomul, displazia de șold
Culori: Negru, negru cu pete albe, gri, cafeniu, alb

Caracteristici și informații generale ale rasei Dog German

Câinele din rasa Dog German mai este cunoscut și sub denumirea de Marele Danez. Este un câine masiv, impunător, dar care emană eleganță și o forță extraordinară în același timp. Are corpul pătrat, cu pieptul lat și bine dezvoltat și picioare lungi și puternice.

Capul este mare, puțin lunguieț, cu ochi mari și rotunzi și cu o privire blândă și jucăușă. Urechile sunt potrivite ca și mărime, triunghiulare și lăsate. Le puteți tăia dacă vreți să stea ridicate. Corpul se termină cu o coadă destul de lungă, groasă la bază și care se subțiază spre vârf. Blana este scurtă, moale și bine lipită de corp și nu are nevoie de prea multă îngrijire.

Fiind un câine masiv, are nevoie de mult spațiu, de aceea este de preferat să-l țineți la curte. Îi place să înoate, chiar excelează la acest capitol. De fapt, se numără printre cei mai buni câini de aport în apă.

Cât de ușor se poate dresa un Dog German

Este un câine care se dresează ușor, fiind inteligent și cu o memorie foarte bună. Are nevoie de un dresaj blând, dar ferm. În niciun caz nu folosiți violența în timpul ședințelor de dresaj. Cu vorba bună, puteți obține rezultate mult mai satisfăcătoare în cazul acestei rase.

Poate excela în dresajul de supunere și de pază. De asemenea, trebuie să înțeleagă încă de la primele ședințe că trebuie să stea liniștit atunci când este plimbat cu lesa. În caz contrar, un câine de talia sa poate fi greu de stăpânit.

Personalitate

În ciuda dimensiunii sale incredibile, Marele Danez este un câine calm, sensibil și jucăuș. Se atașează mai mult de o singură persoană, în general de cea mai tânără din familie. Totuși, este loial tuturor membrilor din familie. Este un câine prietenos și nu are probleme cu alți câini sau cu alte animale de companie.

Fiind un foarte bun câine de pază și protecție, nu acceptă persoanele străine. Nu-i place să latre, este destul de echilibrat și este mereu atent, pentru a fi pregătit oricând să-și apere familia. Se joacă bucuros cu copiii și are răbdare cu ei.

Puii de Dog German

Femela dă naștere la 6-10 pui. Aveți mare grijă la alimentația cățelușului, după înțărcare. Este o rasă care crește foarte repede și are nevoie de hrană de bună calitate. Hrăniți-l chiar și de 3-4 ori pe zi până când se va dezvolta complet, aproximativ la vârsta de un an și jumătate.

O atenție deosebită trebuie acordată și efortului fizic atunci când este pui. Nu exagerați cu acest aspect, pentru că oasele sunt sensibile și predispuse la fracturi.

Nu te grăbi să cumperi această rasă. Mai bine o adopți!

Pe site-ul www.animalepierdute.ro avem o bază de date uriașă cu câini și pisici din România oferite spre adopție. Verifică numeroasele anunțuri din secțiunea Adoptă un Câine”. Sunt șanse mari să găsești Dog German printre animalele oferite spre adopție.