Cairn terrier

Origine: Scoția
Media de vârstă: 12-15 ani
Înalțime: 23-33 cm
Greutate: 6-8 kg
Temperament: Vesel, energic, sociabil, afectuos
Dresaj: Se dresează ușor
Boli specifice: Probleme cu încheieturile, probleme oculare
Culori: Roșcat, negru, gri, tigrat, crem. Albul nu este acceptat la această rasă

Caracteristici și informații generale ale rasei Cairn terrier

Cairn terrier este un câine de talie mică, cu un corp puternic și picioare scurte. Dacă îi priviți cu atenție fața, acest câine seamănă cu o vulpe. Ochii sunt acoperiți cu sprâncene stufoase, iar urechile sunt micuțe și ascuțite și sunt mereu ridicate. Are și mustăți lungi

Blana are două straturi, unul moale, iar cel de la exterior este des și aspru. Lungimea părului este medie și are nevoie de periaj săptămânal. Atunci când năpârlește, de două ori pe an, trebuie să aveți mai multă grijă, pentru că părul va cădea destul de mult. Cel mai bine ar fi să îl îndepărtați cu mâna.

Cairn terrier se simte foarte bine atât în curte, cât și într-un apartament. Are nevoie să fie plimbat zilnic, iar dacă îl țineți afară, nu vor fi probleme nici când va fi frig, pentru că este un câine rezistent la temperaturile scăzute.

Cât de ușor se poate dresa un Cairn terrier

Dresajul acestui câine se realizează destul de ușor, pentru că învață repede și îi place să muncească. Totuși, are tendința de a deveni încăpățânat, așa că aveți grijă să începeți ședințele de la o vârstă cât mai mică.

Dresorul trebuie să aibă o atitudine fermă, dar fără a deveni agresiv. Cu răbdare și blândețe, se pot obține rezultate mult mai bune. Vă vor ajuta foarte mult și recompensele.

Una dintre primele comenzi pe care trebuie să le învețe este aceea de a veni la stăpân atunci când este chemat.

Personalitate

Cairn terrier debordează de energie. Este unul dintre cei mai veseli căței și îi place să se joace. Este prietenos și se va atașa foarte mult de stăpâni. Un alt avantaj este acela că iubește să stea lângă copii, cu care se va juca din plăcere și le va permite chiar și să-l chinuiască.

Nici cu străinii nu va avea un comportament agresiv.

Dacă este învățat de mic, va tolera și prezența altor animale. Aveți grijă totuși că dacă este vorba de animale mult mai mici decât el, poate avea tendința de a le vâna.

În ciuda faptului că este mic, Cairn terrier dă dovadă de mult curaj. Este și inteligent și îi place să aibă mereu ceva de făcut, pentru a-și consuma energia.

Puii de Cairn terrier

O femelă poate naște între 4 și 6 pui, dar sunt destul de dese cazurile în care aceasta aduce pe lume și 8 cățeluși. Dacă veți cumpăra un pui de Cairn terrier, vestea bună este că această rasă este foarte ușor de întreținut. Costurile sunt de asemenea scăzute.

După înțărcare, cățelușul poate mânca orice fel de hrană, indiferent că este uscată, umedă sau mâncare gătită în casă. Singura cerință este aceea de a nu-i lăsa mâncare la discreție, nici când este mic, pentru că această rasă are predispoziție la îngrășare.

Nu te grăbi să cumperi această rasă. Mai bine o adopți!

Pe site-ul www.animalepierdute.ro avem o bază de date uriașă cu câini și pisici din România oferite spre adopție. Verifică numeroasele anunțuri din secțiunea Adoptă un Câine”. Sunt șanse mari să găsești Cairn terrier printre animalele oferite spre adopție.

    Vrei sa adopti un animal?

    Adaugă emailul tău și află înaintea tuturor care sunt cele mai recente animale adaugate spre adopție. Uneori vei primi chiar și anunturi cu caini sau pisici de rasa!