Basset Bleu de Gascogne

Origine: Franța
Media de vârstă: 12-14 ani
Înalțime: 30-38 cm
Greutate: 12-18 kg
Temperament: Prietenos, inteligent, blând
Dresaj: Dresajul trebuie să fie ferm
Boli specifice: Artrită, boli ale coloanei vertebrale
Culori: Alb cu puncte negre, care dau efectul de albastru

Caracteristici și informații generale ale rasei Basset Bleu de Gascogne

Este un câine mic, cu un corp lung și picioare scurte. Capul este lunguieț, nasul mare și negru, la fel ca și ochii. Urechile lungi și fine sunt răsucite la vârf și atârnă pe lângă cap.

Câinele mic albastru de Gasconia are o blană formată din păr scurt și aspru, care trebuie periat destul de rar. Poate fi și spălat din când în când. Are însă nevoie de o atenție specială când vine vorba de urechi. Acestea trebuie să fie în permanență curate, pentru a nu se infecta.

Este de preferat să fie crescut la curte, unde să aibă loc să se desfășoare. Dacă totuși îl țineți în apartament, nu uitați că are nevoie de plimbări zilnice. Are mirosul extrem de dezvoltat și va pleca de lângă stăpân dacă va simți un miros care să-i atragă atenția.

Cât de ușor se poate dresa un Basset Bleu de Gascogne

Basset Bleu de Gascogne va fi ușor de dresat, dacă veți aplica o tactică fermă și blândă. De asemenea, veți avea nevoie de răbdare pentru a obține rezultatele dorite.

În timpul ședințelor, trebuie să aveți grijă să nu-i atragă atenția vreun miros anume, pentru că va pleca de lângă dumneavoastră și va ignora total comenzile. Este indicat să-l antrenați fără lesă și să puneți accent pe comenzile prin care să-l faceți să se întoarcă lângă dumneavoastră atunci când îi cereți.

Personalitate

Basset Bleu de Gascogne este un câine prietenos și blând. Se va atașa foarte mult de stăpâni, cărora le va fi devotat. Îl puteți lăsa fără griji în preajma copiilor, pentru că se va comporta exemplar cu ei. Nici persoanele străine nu vor fi în pericol, ținând cont că nu este un câine agresiv. Mai mult, dacă este învățat de mic cu alte animale pe lângă el, le va accepta cu ușurință. Este un câine inteligent, cu un simț olfactiv foarte bine dezvoltat. Activitatea sa preferată este să urmărească mirosurile care îi plac.

Puii de Basset Bleu de Gascogne

Femela naște în jur de 4-8 pui. Totuși, este o specie foartă rară și va fi greu să achiziționați un pui deBasset Bleu de Gascogne. Dacă reușiți până la urmă să obțineți un astfel de cățeluș, trebuie să-i faceți toate vaccinurile, începând cu vârsta de 6 săptămâni.

Trebuie dresat de la o vârstă mică, pentru a fi și mai sociabil, mai ales cu alte animăluțe. În primele săptămâni, evitați să-l lăsați singur prea mult timp, pentru a nu roade ce găsește în casă.

Nu te grăbi să cumperi această rasă. Mai bine o adopți!

Pe site-ul www.animalepierdute.ro avem o bază de date uriașă cu câini și pisici din România oferite spre adopție. Verifică numeroasele anunțuri din secțiunea Adoptă un Câine”. Sunt șanse mari să găsești Basset Bleu de Gascogne printre animalele oferite spre adopție.

    Vrei sa adopti un animal?

    Adaugă emailul tău și află înaintea tuturor care sunt cele mai recente animale adaugate spre adopție. Uneori vei primi chiar și anunturi cu caini sau pisici de rasa!