Cum să ai grijă de o Chinchilla și ce mănâncă un astfel de animal

Un animal simpatic de companie pentru toate vârstele este şi un exemplar de Chinchilla. Este adorabilă şi toată familia va iubi o astfel de rozătoare simpatică. Sunt animale incredibil de active, de aceea trebuie ţinute doar în cuşcă. Aceasta trebuie aleasă după dimensiunea Chinchillei, iar specialiştii recomandă ca acestea să fie cât mai mari, pentru a avea spaţiu de joacă.

Cuşca trebuie să aibă barele apropiate, să nu cumva să îi treacă printre ele capul, căci atunci va trece şi întreg corpul şi animăluţul vostru drăguţ va evada fără să stea pe gânduri o secundă. În cuşcă trebuie să aibă şi pat, dar aveţi grijă la materialul din care este făcut, deoarece cedrul sau pinul, de exemplu, pot fi roase de Chinchilla şi substanţele pe care le conţin vă pot otrăvi animalul cu uşurinţă.

Ce mănâncă o Chinchilla?

Sub nicio formă să nu strângeţi Chinchilla atunci când o luaţi în braţe, cu atât mai mult, nu strângeţi în partea superioară a torsului, deoarece îi puteţi provoca răni interne extrem de grave, care îi pot fi fatale. Chinchilla a apărut în America de Sud şi se găseau cu precădere şi în Bolivia, Peru, Argentina, Chile. Au ajuns şi la noi pe continent şi în ţară, unde sunt extrem de apreciate. Un exemplar de Chinchilla se va hrăni din plante uscate. Lucerna poate fi consumată de ele, însă nu în exces, pentru că animalul tău poate face spume la gură.

Cei mai comozi posesori ai acestui animal for achiziţiona de la magazinele specializate săculeţi cu furaje, care vor conţine tot ce Chinchilla are nevoie pentru o nutriţie sănătoasă. Hrana adecvată pentru o Chinchilla trebuie să aibă în componenţa ei un procent de 16-20% proteine, 2-5% grăsimi şi 15-35% fibre. Dacă nu doriţi furaje din comerţ şi locuiţi la ţară, îi puteţi da fără probleme fân, dar va avea nevoie de fibre în mod constant, iar dacă nu le va avea, poate ajunge la congestie gastrointestinală, care îi poate fi fatală.