Cum afli dacă pisica ta are febră? Nu are legătură cu răceala oamenilor și poate fi combătută ușor

Este sezonul gripei și răcelii și dacă oamenii sunt tot mai des țintuiți la pat din cauza simptomelor acestor afecțiuni, ei bine acest lucru nu se va întâmpla și în cazul pisicilor voastre. Din păcate, însă, și ele pot fi lovite de febră, însă din cu totul alte motive, diferite de cele care îi afectează pe oameni.

Dacă pisica are peste 39 de grade febră, mergeți la medic imediat

Dacă în cazul oamenilor este foarte simplu să spui că o persoană are febră, pentru că poți afla printr-o simplă atingere a frunții, ei bine cu pisica ta nu poți face același lucru. Singurul mod prin care poți afla cu siguranță dacă pisicul tău are sau nu febră este să îi iei temperatura cu termometrul. Temperatura normală pentru o pisicuță trebuie să varieze între 38 de grade Celsius și 39 grade Celsius și în cazul în care acul termometrului sare de 39 de grade, atunci să știți că animalul dumneavoastră suferă din cauza febrei și atunci când sare de 41 de grade Celsius, poate afecta serios organele. De aceea, specialiștii recomandă să mergeți imediat la medicul veterinar în cazul în care pisica voastră suferă de temperatură ridicată.

Cum poți afla dacă pisica ta are febră, fără termometru?

De obicei, febra la pisici trădează o afecțiune precum o infecție virală, cu o bacterie sau chiar cu o ciupercă. În același timp, febra apare și în cazul în care pisica are o tumoare sau suferă din cauza unei traume precum lovirea la membre sau altfel de accidentări.

Este simplu să îți tratezi pisica de febră, însă nu acasă, ci la medic.
Este simplu să îți tratezi pisica de febră, însă nu acasă, ci la medic.

Există și situația în care febra poate dura și peste două săptămâni, fără un motiv anume, și este deumită de medici febră din origine necunoscută. AFLĂ ȘI: Care sunt temperaturile normale ale unui câine. Febra poate fi observată și fără termometru, dacă pisica ta prezintă următoarele semne:

  • pierderea poftei de mâncare;
  • depresie;
  • lipsă de energie și activitate;
  • scăderea consumului de apă;
  • respirație rapidă sau sacadată.

Pisicile care suferă de febră pot avea alte semne specifice de boală, cum ar fi strănutatul, vomă sau diaree. În cazul în care veți merge la medic cu o pisică ce suferă de febră, acesta îi va prescrie un antibiotic adecvat pentru animalul dumneavoastră, iar febra îi va scădea repede. Sub nicio formă nu se recomandă să îi administrați medicamente după ureche în cazul în care vi se pare că pisica are febră și ar putea prezenta simptomele mai sus descrise pentru că există antibiotice care date în mod eronat pot afecta grav sănătatea animalului dumneavoastră, fiind uneori toxice.

    Vrei sa adopti un animal?

    Adaugă emailul tău și află înaintea tuturor care sunt cele mai recente animale adaugate spre adopție. Uneori vei primi chiar și anunturi cu caini sau pisici de rasa!