Ce specii de papagali vorbitori există, cum arată ei și cât costă un exemplar. FOTO

Papagalii vorbitori ne-au fascinat încă de când eram copii și continuă să o facă și acum. În acest articol vom discuta despre speciile de papagali vorbitori. Câte există, cum arată și care sunt cei mai răspândiți papagali vorbitori în casele românilor.

Înainte de toate, trebuie să știi că nu nu toți papagalii sunt vorbitori. Există multe specii care pot imita doar anumite sunete. Ca să înveți un papagal să vorbească e nevoie de mult exercițiu, atât din partea ta, cât și din parta înaripatului.

Ce papagali știu să vorbească și cum îi poți recunoaște ușor

Dacă mergi să-ți cumperi un papagal de pe un site de anunțuri sau direct din pet shop, mai mult ca sigur acesta va ști deja câteva cuvinte. În acest mod, papagalii pot fi vânduți foarte ușor. Dar cum trebuie să procedezi în cazul în care dorești să-ți iei un papagal vorbitor încă de când este pui. Cum îl antrenezi și ce trebuie să faci? Aceste păsări reușesc să vorbească doar când se simt bine și când nu sunt stresate. Totodată, papagalul trebuie să considere stăpânul drept partener de stol. De multe ori papagalii nu ajung să vorbească dacă stau în colivie alături de alți papagali. Mai jos ai o listă cu cei mai răspândiți papagali vorbitori din lume.

Perușul

Este o pasăre de dimensiuni mici, care, de altfel, este și una dintre cel mai des întâlnite în coliviile din România. Dacă ai auzit vreodată un papagal vorbitor, mai mult ca sigur a fost unul din specia Peruș. Ei sunt isteți și pot învăța foarte repede anumite cuvinte. Trebuie doar să le acorzi puțină atenție. Este un animal de companie ușor de întreținut și mulți părinți aleg să le ofere copiilor această pasăre drept animal de companie, fiind ușor de întreținut în comparație cu un câine sau cu o pisică. Perușul poate fi găsit la aproape toate pet shop-urile la prețul de 40-50 de lei.

Papagalul Gri African

Această specie de papagal mai este numită și Jako. Nu vei mai găsi alt papagal mai vorbăreț decât acesta. Îi place atât de mult să vorbească, încât nici nu trebuie să-l înveți tu cuvintele, ci le va prinde din mers. E suficient să vorbești la telefon prin casă, sau lași televizorul aprins toată ziua. Papagalul Gri African poate reproduce proproziții întregi, nu doar cuvinte. E bine de știut că atunci când este plictisit începe să imite sunetele care se aud prin casă. Un astfel de exemplar costă aproximativ 4000 de lei.

Papagalul Amazonian

Este unul dintre cei mai longevivi papagali, ajungând să trăiască și 50 de ani. Este o pasăre foarte frumoasă, având o paletă largă de culori. Poate ajunge să vorbească foarte repede și este are o personalitate extrem de sociabilă. Sunt jucăuși și au un temperament docil. Unii masculi pot deveni extrem de pompoși, umflându-și penele în prejma femelelor. Dacă alege un papagal amazonian drept animal de companie atunci e bine de știut că acesta are nevoie de o colivie mai mare. De asemenea, are nevoie și de o zonă de zbor. Prețul unui asemenea papagal este 2000 de lei.

Marele Alexandru

Acest timp de papagal vorbitor are mintea ageră și învață primele cuvinte în jurul vârstei de un an. Vocea lui este clară și poate imita inclusiv soneria telefonului sau soneria ușii. Un astfel de papagal costă 100o de lei și are o speranță de viață de 30 de ani. Vine în mai multe culori, inclusiv roz și este extrem de prietenos.

    Vrei sa adopti un animal?

    Adaugă emailul tău și află înaintea tuturor care sunt cele mai recente animale adaugate spre adopție. Uneori vei primi chiar și anunturi cu caini sau pisici de rasa!