Ce salariu are un angajat la ASPA Bragadiru sau la ASPA Mihăilești

Autoritatea pentru Supravhegerea şi Protecţia Animalelor, pe scurt ASPA, este salarizată din fonduri publice.

Conform unei comunicări a departamentului de resurse umane, legea cadru privind salarizarea personalului a fost modificată pe 31 martie, anul acesta, iar salariile au fost modificate.

Câţi bani iau angajaţii de la ASPA?

Indiferent că lucrează la ASPA Bragadiru sau ASPA Mihăileşti, personalul angajat primeşte aceleaşi drepturi salariale. Cei care au grijă de animalele de la adăpost au tot felul de bonusuri considerabile, totul pentru a le putea asigura şi câinilor cel mai bun tratament.

Diferă, desigur, funcţia şi experienţa şi modul în care aceştia sunt plătiţi în funcţie de aceste variabile. Directorul general al instituţiei primeşte un salariu de bază în valoare de 16.917 lei, la care se mai adaugă şi un spor de lucru în condiţii vătămătoare.

Sporul de care am amintit anterior îl primesc majoritatea angajaţilor şi este unul considerabil.

Directorul general adjunct are aceleaşi drepturi ca cel economic şi cel operaţional, după cum urmează: salariu în valoare de 14.919 lei, la care se adaugă sporul de 1907 lei.

Personalul din serviciul tehnic şi administrativ este remunerat diferit şi pe lângă salariul de bază şi sporul de lucru în condiţii vătămătoare, aceştia mai au încă un bonus, cel de muncă în condiţii periculoase. Un inspector de specialitate, în funcţie de experienţă, încasează între 3461 şi 9690 lei, la care se adaugă sporul de condiţii vătămătoare, cuprins între 442 şi 1238 lei.

Ce salariu are un şofer de la ASPA Bragadiru sau Mihăileşti?

La birourile departamentelor Juridic, Contencios şi Resurse umane salariile se învârt între 4170 şi 9074 lei, iar sporul de condiţii vătămătoare variază de la 533 la 1160 lei. Birourile teritoriale sunt conduse de şefi de birouri, al căror salariu de bază este de 9074, plus bonus de 1160 lei. Referenţii, în funcţie de experienţă şi încadrare, iau între 4170 şi 6242 lei, plus bonusuri de până la 800 de lei.

La ASPA Mihăileşti sau Bragadiru se mai angajează şi personal necalificat, iar muncitorii de acest gen au salarii care nu sunt deloc de neglijat. Acestea încep de la 3212 lei şi ajung până la 3542 lei. Totodată, şi ei primesc sporul de condiţii periculoase care poate ajunge până la suma de 500 de lei.

Şoferii acestor instituţii, care sunt angajaţi atât la adăposturile de câini ori la birouri, au salariu fix de 4093 de lei, la care se mai adaugă sporuri de până la 550 de lei.