Cât trăiește o pisică în medii optime

Pisicile au durate diferite de viaţă, în funcţie de specie şi de modul şi condiţiile în care sunt crescute. Mitul cu cele nouă vieţi ale pisicilor este doborât de realitatea dură, iar din rândurile care urmează veţi afla mai multe despre cât trăieşte, de fapt, o pisică dacă este crescută în condiţii optime.

În primul rând, să aflăm mai multe despre etapele vieţii unei pisici. Animale iubitoare şi energice din fire, pisicile sunt dependente de mamele lor în primele săptămâni de viaţă. Atunci nici nu văd şi mama este cea care îi ghidează în toate. Se dezvoltă însă rapid şi de la patru săptămâni încep să exploreze în jurul lor.

Care este speranţa de viaţă a unei pisici?

După ce ajung la vârsta de şase luni, pisicile devin şi mai active şi jucăuşe, debordând de energice. Din această etapă, animăluţul tău trebuie să înceapă să fie educat deoarece mai târziu pot deveni încăpăţânate şi vă va fi mult mai greu să îi dresaţi.

Pisica junior, dacă este dresată la această vârstă, va ajunge la maturitate să aibă un comportament ireproşabil. Pisica devine adult după vârsta de un an, dar mai sunt exemplare care îşi duc “adolescenţa” până spre vârsta de doi ani. La un an ele ating maturitatea sexuală şi îşi dezvoltă definitiv personalitatea.

După vârsta de şapte ani, pisica începe să îmbătrânească şi semnele încep să apară, diverse probleme de sănătate, precum cele renale sau cele dentare.

Cât trăieşte o pisică siameză?

Dacă este crescută în condiţii optime, are parte de controale medicale periodice, este hrănită aşa cum trebuie, în medie, speranţa de viaţă a unei pisici este de aproximativ 15 ani. Există mai mulţi factori care influenţează asta însă şi ne referim la dieta lor, la nivelul de activitate fizică pe care îl au, predispoziţia lor genetică şi cel mai important, rasa din care provin. Spunem asta deoarece sunt anumite specii care sunt predispuse la anumite boli care, din păcate, pot reduce speranţa lor de viaţă. În acelaşi timp, există şi pisici a căror speranţă de viaţă depăşeşte media, acelea siameze şi persane, care uneori depăşesc şi vârsta de 20 de ani.

    Vrei sa adopti un animal?

    Adaugă emailul tău și află înaintea tuturor care sunt cele mai recente animale adaugate spre adopție. Uneori vei primi chiar și anunturi cu caini sau pisici de rasa!