Care sunt, de fapt, cele mai căutate rase de pisici din România. Topul preferințelor

Cele mai apreciate şi cunoscute pisici din lume sunt la mare căutare şi în România. Cele mai căutate rase de pisicuţe sunt cele cuminţi, care pot sta singure în casă şi nu creează probleme.

Românii, la fel ca proprietarii de pisici din toată lumea, caută animale de companie sănătoase, robuste şi care să nu fi avut probleme de mutaţii genetice cauzate de rasa din care provin.

Care sunt cele mai cunoscute pisici din România?

Aşa a fost realizat acest top 10 al celor mai populare rase de pisici din lume, dar şi din România. Pisicile din rasa Exotic Shorthair sunt animale extrem de docilă şi liniştită, care adoră să se joace dar şi să îţi stea în poală.

Nu are nevoie de o îngrijire specială, trebuie doar să îi oferiţi mâncărică, să o duceţi la controalele medicale de rutină şi…cam atât.

Pisica Ragdoll este bucuroasă dacă o va mângâia orice persoană din casă, căci nu este pretenţioasă sau respingătoare cu străinii. Este genul de pisică foarte sociabilă, inteligentă şi foarte uşor de dresat şi de aceea Ragdoll este una dintre cele mai căutate rase de pisici de la noi din ţară.

British Shorthair este un animal foarte popular şi prietenos. Sunt pisicuţe foarte educate şi manierate, care lasă în urma lor ideea că sunt nişte animale elegante şi graţioase. Sunt de o cuminţenie rară şi de aceea sunt şi la mare căutare.

Pisica Persană este foarte populară la noi în ţară, precum şi peste graniţă. Sunt foarte liniştite şi docile, care nu vor zgâria perdeaua sau canapeaua, care nu vor alerga şi nici nu vor face prostii prin casă.

Cum trebuie să te comporţi cu o pisică din rasa Main Coon?

Ele vor prefera tot timpul să stea liniştite pe canapea. Păstrează distanţa cu oamenii care nu le inspiră încredere şi socializează doar cu cei cu care s-au obişnuit deja.

Pisica Main Coon este un animal mare, recunoscut pentru dimensiunile sale. Este alintată, dar dacă nu va fi băgată îns eamă se va aşeza liniştită pe o canapea.

American Shorthair este un animal căruia îi place să se joace, nu foarte sociabil. Nu se va ascunde atunci când veţi avea oaspeţi, dar nici nu le va sări acestora în braţe.

Scottish Fold au urechile micuţe şi turtite. Adoră jocurile care le testează inteligenţa şi sunt dependente de stăpâni, aici poate fi un minus.

Pisica Sphynx este un animal ataşat de oameni, căruia îi place să fie în centrul atenţiei. Aveţi mare, mare grijă, căci atunci când sunt lăsate singure au tendinţa de a deveni distrugători.