Care sunt, de fapt, cele mai căutate 6 rase de pisici care nu lasă păr

Pisicile sunt animalele de companie perfecte, mai ales dacă nu sunteți o persoană activă și nu dispuneți de timpul necesar pentru a îngriji un câine. Dezavantajul este acela că pisicile pot lăsa foarte mult păr prin casă. Puteți evita însă acest chin, dacă veți opta pentru rase de pisici care nu întâmpină această problemă.

Pisicile fără prea mult păr, alegerea perfectă pentru apartament

Cui nu-i place să încheie o zi obositoare în compania unei pisici adorabile, care să vă arate afecțiune și să se cuibărească în brațele dumneavoastră, în timp ce toarce somnoros? Da, sună bine, dar un astfel de animal de companie vine la pachet și cu anumite dezavantaje. Cea mai supărătoare problemă este aceea a părului căzut, care se va împrăștia prin toată casa. În plus, multe persoane dezvoltă și alergie la părul de pisică. Vestea bună este că există soluții dacă vă doriți o felină, dar nu sunteți dispus să faceți curățenie în fiecare zi. Varianta cea mai la îndemână o reprezintă clar rasele de pisici care nu au blană.

Pisica Sphynx Prima rasă de pisici care ne vine în minte atunci când vrem un exemplar care să nu lase păr este fără îndoială Sphynxul. Explicația este foarte simplă: această pisică nu are păr, ci doar un puf moale. Totuși, dacă vreți să aveți o astfel de felină în casă, trebuie să vă acomodați cu aspectul ei extrem de ciudat pentru o pisică. Pielea zbârcită este primul lucru care îi dă o înfățișare ieșită din comun.

Există însă și dezavantaje ale faptului că această pisică nu are păr. E foarte sensibilă la frig și trebuie spălată des. Pisica Donskoy La fel ca și pisica Sphynx, pisica Donskoy este total lipsită de păr. Cele două rase se pot confunda foarte ușor, din cauza aspectului asemănător. Spre deosebire de Sphynx, rasa Donskoy are o temperatură mai mare a corpului și astfel frigul nu mai reprezintă o problemă la fel de mare. Și aici există însă un dezavantaj. Transpiră foarte mult și trebuie să aveți mai multă atenție la igiena pisicii.

Pisica Peterbald Această rasă este de fapt o încrucișare între Donskoy și Oriental Shorthair. La fel ca pisica Sphynx și ca cea Donskoy, și Peterbald este o pisică cheală, acoperită doar cu puf. Este foarte sensibilă la temperaturile scăzute, dar și la cele foarte ridicate.

Pisici cu blană superbă, care nu lasă păr

Dacă primele trei exemple nu v-au captat atenția, din cauza aspectului ciudat al pisicilor, nu vă îngrijorați. Vă puteți lua și o felină cu blană spectaculoasă, al cărui păr nu cade. Mai jos aveți câteva soluții. Pisica Bengaleză Această pisică are un aspect extrem de plăcut, care vă va duce cu siguranță cu gândul la mult mai înfricoșătorii leoparzi. Trebuie să știți că nu numai fizicul este asemănător cu cel al puternicelor feline. Pisica Bengaleză are o personalitate puternică și este foarte energică

.

Pisica Russian Blue O altă pisică extrem de frumoasă este și Russian Blue. Primul lucru pe care îl veți observa la acest specimen superb sunt ochii verzi, care vă vor cuceri instantaneu. Deși are o blană deasă, aceasta nu o să vă umple casa de păr. Un alt avantaj este acela că Russian Blue este o pisică foarte tăcută.

Pisica Siberiană Această pisică reprezintă o adevărată încântare din punct de vedere al aspectului fizic. Siberiana este o pisică mare, impunătoare, dar elegantă în același timp. Blana sa lungă trebuie îngrijită constant, dar avantajul este că părul acestei pisici nu cade. Este o pisică extrem de afectuoasă, care nu suportă să fie lăsată singură prea mult timp. Locul preferat al său este în brațele stăpânului.

    Vrei sa adopti un animal?

    Adaugă emailul tău și află înaintea tuturor care sunt cele mai recente animale adaugate spre adopție. Uneori vei primi chiar și anunturi cu caini sau pisici de rasa!