Brac German – Informații, Caracteristici, Culori, Marime, Greutate, Pui

Origine: Germania
Media de vârstă: 12-14 ani
Înalțime: 53-64 cm
Greutate: 20-32 kg
Temperament: Inteligent, uneori agresiv
Dresaj: Este ușor de dresat, dar îşi pierde concentrarea, dacă îl lăsaţi să se plictisească
Boli specifice: Displazie de şold, cancer, limfedem, entropion, boala Von Willebrand, dilataţia gastrică-ocluzia intestinală, 
Culori: Negru, maro, roșcat, gri

Caracteristici și informații generale ale rasei Brac German

Brac german este un câine de vânătoare de talie medie. Este folosit la vânat pe apă, dar şi pe uscat şi este un animal foarte iubitor. Blana lui este una deosebită, care se întreţine foarte uşor, dar care are şi foarte multă nevoie de activitate fizică. În cazul în care nu o primeşte, nu va fi nici în cea mai bună formă psihică posibilă.

Se adaptează foarte greu în apartamente tocmai din cauză că este un animal energic, ce are nevoie de foarte multă mişcare. Este sensibil şi nu acceptă uşor să fie lăsat singur nici măcar în curte.

Cât de ușor se poate dresa un Brac German

Fiind un animal deosebit de inteligent, va fi foarte uşor de dresat. Cea mai utilă metodă de a dresa un câine din această rasă este aceea de recompensă prin laude, diverse jocuri sau mâncare. Nu sunt încăpăţânaţi deloc şi vor învăţa foarte rapid exerciţiile noi. Atunci când sunt dresaţi au nevoie de lucruri care să le ţină atenţia captată în permanenţă şi dacă se vor plictisi nu vor mai reacţiona la fel la exerciţiile de dresaj. Trebuie doar să le schimbaţi deseori.

Personalitate

Este foarte afectuos cu familia şi este o rasă extrem de prietenoasă cu cei mici. Cu străinii mai puţin, dar odată ce îl veţi obişnui să accepte şi alte persoane în curte se va învăţa uşor, uşor să îi tolereze.

Bracul german este un animal deosebit de isteţ, mereu gata de acţiune, nu este nervos sau capricios. Nu suportă să fie lăsat singur şi de aceea poate dezvolta uneori o anxietate din cauza separării. Temperamentul său este unul blând.

Puii de Brac German

Puii de Brac German au nevoie de socializare încă de când sunt foarte mici, trebuie să-i ţineţi în preajma altor persoane. Dacă socializarea se face în mod adecvat de când sunt mici, atunci vor avea cu siguranţă o personalitate bine dezvoltată atunci când sunt mari.

Galerie FOTO cu patrupezi din rasa Brac German

Nu te grăbi să cumperi această rasă. Mai bine o adopți!

Pe site-ul www.animalepierdute.ro avem o bază de date uriașă cu câini și pisici din România oferite spre adopție. Verifică numeroasele anunțuri din secțiunea Adoptă un Câine”. Sunt șanse mari să găsești Brac German printre animalele oferite spre adopție.