5 lucruri pe care sigur nu le știai despre adopția unui câine

Când ai de gând să adopți un câine sau o pisică de la adăposturile de animale fără stâpân trebuie să te gândești în felul următor: eu salvez acest câine, sau el mă salvează pe mine? De multe ori oamenii consideră că le oferă o casă, o familie, le oferă dragoste. Este o gândire cât se poate de sănătoasă și corectă. Însă, de multe ori, aceste animale ajung să ne salveze pe noi prin simplul fapt că ne iubesc necondiționat.

În România, gândirea oamenilor este mult diferită față de cea a persoanelor din Statele Unites, spre exemplu. Noi când vrem ceva, mergem să cumpărăm, fie că este vorba despre un smartphone, un laptop sau o mașină. Așa este și cazul animalelor de companie. De câte ori am  auzi ”mă gândesc să adopt un câine”. Mai de grabă auzim ”mă gândesc să-mi cumpăr un câine”.

Ce-i drept, nu există suficiente informații despre adopția unui animal de compania. Mai mult de atât, unele sunt incorecte și generează mai multă confuzie. În sprijinul oamenilor care se gândesc să ia acasă un câine sau o pisică de la adăposturile de animale, vin cu 5 informații mai puțin știute despre adopție.

1. Câinii și pisicile de la adăposturi sunt mai sănătoase decât cele pe care le găsim în magazine de tip Pet Shop sau la vânzătorii de pe OLX

Multe animale de companie sunt văzute de un doctor veterinat înainte să fie plasate spre adopție. De multe ori aceste animale trec printr-un exercițiu de dresaj pentru a fii cuminți în sânul noii familii. De asemenea, știi de la bun început istoricul medical al fiecărui câine și pisică pe care vrei s-o adopți pentru că noul tău prieten vine cu o fișă medicală la pachet. Cei care fac comerț cu animale pe OLX sau magazinele Pet Shop nu urmăresc exact protocolul de îngrijire a unui câine, întrucât se gândesc doar la profit. În unele cazuri, magazinele care vând animale de companie sunt cunoscute pentru lipsa igienei a pisicilor, sau a câinilor care sunt ”scoți” la vânzare.

2. Poți primi lucruri gratuite atunci când adopți un câine, ori o pisică

Asta depinde de la un adăpost la altul, însă există în România anumite adăposturi de animale care oferă vizite gratuite la medicul veterinat sau cursuri de dresaj atât pentru stăpân cât și pentru animal. Da, și noi trebuie să fim ”dresați” atunci când avem în grijă un animal. De asemenea, adăposturile oferă si posibilitatea de a castra animalul de companie. Toate aceste lucruri gratuite nu n-o să ți le oferi niciun magazin, sau vreun samsar de animale pe OLX.

3. Animalele mai bătrâne sunt mult mai cuminți și mai ascultătoare

Multe persoane evită animalele în vârstă pentru că își doresc un animăluț drăguț, mic și pufos. Nimic rău în asta, dar drăgălășenia vine la pachet cu dezordinea, canapele roase,  rahat prin bucătărie etc. Nimeni nu s-a născut învățat J. De cealaltă parte, animalele ”senioare” sunt bine educate și dresate, astfel nu mai ai nevoie de ședințele obositoare de dresaj. Mai mult de atât, ”bătrâneii” nu sunt hiperactivi ca puii lori, așa că te poți uita liniștit la un film împreună cu noul tău prieten. De asemenea, câinii și pisicile vârstince sunt mai relaxate, știu unde este baia și sunt potrivite pentru persoanele care n-au suficient timp la dispoziție să se joace cu animalele de companie.

4. Sunt șanse mari să te trezești cu un terapeut acasă

Ai nevoie de un câine sau alt animal de companie care să-ți ofere un suport mental și emoțional? În multe cazuri, câinii de la adăposturile de animale fără stăpân sunt excelent echipate pentru această sarcină dificilă. Acești câini sau pisici au văzut, poate, mai multe tipuri de persoane și de familii și au învățat să se adapteze la situații stresante și abea așteaptă să găsescă un nou stăpân pe care să-l iubeascp necondiționat. Experiența lor îi face să fie adevărați parteneri terapeutici.

5. Poți găsi animale de rasă cu caracteristici excepționale la adăposturile din România

Poate că ai visat din totdeauna să aduci acasă un labrador sau un bulldog fracez, dar te gândești că nu vei găsi aceste rase la adăposturile de animale fără stăpân. Nu e deloc adevărat! Multe adăposturi primesc în mod regulat. Chestia mișto este că poți să te înscrii pe lista de așteptare al unui câine de rasă și vei fi notificat în momentul în care un astfel de animal ajunge la adăpost.

Adoptarea unui animal de companie este o responsabilitate uriaș. Ttotuși, există  un tip de animal de companie special pentru tine. Câinii necesită mult timp și atenție, în timp ce un papagal  este o alegere excelentă pentru cei care caută o mică responsabilitate. Toate animalele pot fi costisitoare și este important să planificați vizitele la medicul veterinar. Cu toate acestea, atunci când adoptați dintr-un adăpost, economisiți bani în timp ce faceți ceva o faptă bună!

    Vrei sa adopti un animal?

    Adaugă emailul tău și află înaintea tuturor care sunt cele mai recente animale adaugate spre adopție. Uneori vei primi chiar și anunturi cu caini sau pisici de rasa!